Teambaas Horner lovend: "Foutloze en volwassen race van Max"

Christian Horner heeft zich lovend uitgelaten over het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander finishte op Albert Park als vijfde, het hoogst haalbare voor het team uit Milton Keynes.

Kimi Raikkonen, Ferrari SF70H, voor Max Verstappen, Red Bull Racing RB13, Romain Grosjean, Haas F1 T

Daniel Ricciardo, Red Bull Racing RB13, valt stil
Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W08, voor Sebastian Vettel, Ferrari SF70H, Valtteri Bottas, Mercedes

De RB13 is vooralsnog niet in staat om de strijd aan te gaan met de Ferrari’s en Mercedessen. De vijfde plaats is in een race zonder incidenten dan ook het hoogst haalbare. Verstappen deed wat er van hem gevraagd werd en reed de auto op die positie naar huis. Wel had de Nederlander een belangrijk aandeel in de overwinning van Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Verstappen hield enkele ronden Lewis Hamilton op, die daardoor kostbare seconden verloor en de leiding verspeelde aan zijn Duitse rivaal.

“Max kende een goede start. Hoewel hij in staat was om Kimi aan te vallen, had hij in de derde bocht helaas niet de ideale lijn om de actie door te zetten”, blikte Horner terug. “Hij heeft echter niet opgegeven en heeft de gehele race geen fout gemaakt. Max reed een zeer volwassen race. Strategisch gezien monteerden we de juiste band tijdens de pitstop. Hij deed alles wat we van hem konden vragen. In de laatste drie ronden moest hij voorzichtig omspringen met zijn remmen maar de vijfde plaats was het maximaal haalbare. Felicitaties aan Sebastian, ik denk dat hij ons een biertje verschuldigd is maar hij kende een sterke race.”

Problemen bij Ricciardo

Over de race van Daniel Ricciardo zei de teambaas: “Hij kende een zeer frustrerende start van de race. Het leek erop dat een sensor ervoor zorgde dat de versnellingsbak ermee ophield in de ronde op weg naar de grid. De monteurs hebben ongelofelijk werk geleverd waardoor hij alsnog kon deelnemen aan de race. Niemand verzaakte in de poging de auto de baan op te krijgen. Vervolgens waren we afhankelijk van een Safety Car om terug te keren in dezelfde ronde als de leiders. We besloten kilometers te maken om kennis te vergaren. In ronde 28 kreeg hij opnieuw te maken met een probleem, ditmaal met de brandstoftank. We moeten de oorzaak nog onderzoeken.”

Vorig artikel Verstappen verrast over Red Bulls snelheid ten opzichte van Ferrari
Volgend artikel Vandoorne: "Uitrijden is een stap vooruit"