Verstappen grijpt met zege in Monaco leiding in F1 Power Rankings

Max Verstappen is de nieuwe leider in de F1 Power Rankings. De Red Bull-coureur kreeg ondanks zijn overwinning in de Grand Prix van Monaco niet het hoogste cijfer voor zijn race. Die eer ging naar Lando Norris.

Lando Norris, McLaren, en Max Verstappen, Red Bull Racing

Foto door: Andy Hone / Motorsport Images

Lando Norris sloot de Monegaskische Grand Prix af op de derde plek, maar met zijn optreden overtuigde hij de zes juryleden van de F1 Power Rankings. Hij kreeg voor zijn weekend een 9,5, doordat hij uitblonk op een circuit waarvan verwacht werd dat het McLaren niet zou liggen. Met dat cijfer scoorde Norris marginaal beter dan Max Verstappen, die zijn race met een 9,3 beoordeeld zag worden, en voormalig teamgenoot Carlos Sainz Jr. De Ferrari-coureur pakte in Monaco zijn eerste podiumplek voor zijn nieuwe werkgever en kreeg een 9,2 van de juryleden. Sebastian Vettel kreeg na zijn vijfde plaats een 9,0, terwijl ook Pierre Gasly (8,7), Antonio Giovinazzi (8,5) en Esteban Ocon (8,0) een acht of hoger kregen.

Meer F1 Power Rankings-nieuws:

In de tussenstand van de F1 Power Rankings is Verstappen door zijn uitstekende cijfer opgeschoven naar de eerste plek. Hij scoorde over vijf races gezien gemiddeld een 9,0, waarmee hij 0,3 punt beter heeft gescoord dan Norris. Lewis Hamilton kende in Monaco een teleurstellend weekend met een zevende plaats. In het dagklassement van de F1 Power Rankings eindigde hij niet bij de beste tien en in het klassement zakte hij van de eerste naar de derde plek. Met een gemiddelde score van 8,4 moet hij die positie delen met Leclerc. De top-vijf wordt gecompleteerd door Carlos Sainz.