Breaking news

Bottas en Massa rijden ook in 2015 voor Williams

Valtteri Bottas en Felipe Massa vormen ook in 2015 het rijderspaar van Williams. Dit heeft de Britse renstal bekendgemaakt in de paddock van Monza, waar dit weekend de Italiaanse Grand Prix wordt gehouden.

De contractverlenging van Bottas volgt op een sterk eerste deel van het seizoen van de Fin, waarin hij vier keer op het podium wist te eindigen. In Oostenrijk scoorde hij zijn eerste podiumplaats in de Formule 1 door als derde aan de finish te komen. Hierna volgden tweede plaatsen in Groot-Brittannië en Duitsland. Twee weken geleden in België kwam hij opnieuw als derde over de eindstreep. Met nog zeven races te gaan staat hij vijfde in het kampioenschap, achter Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Fernando Alonso.

Massa begint volgend jaar aan zijn dertiende seizoen in de hoogste autosportklasse. De 33-jarige Braziliaan is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij Williams, na daarvoor lange tijd voor Ferrari te hebben gereden. Zijn beste resultaat voor zijn huidige werkgever is een vierde plaats, behaald in Oostenrijk. Met veertig punten bezet Massa, die bij Ferrari elf overwinningen wist te boeken, nu de negende plek in het klassement.

"Ik ben erg blij dat we kunnen bevestigen dat Felipe en Valtteri ook in 2015 voor ons rijden", deelt teambaas Frank Williams mee. "Felipe is erg prettig om mee te werken en is een coureur die over veel rauwe snelheid en een schat aan ervaring beschikt. Dat Valtteri een groot talent is, weten we bij Williams al vele jaren."