Breaking news

Vietoris de winnaar in tweede race Lausitz

Christian Vietoris heeft de tweede race op de EurosSpeedway Lausitz gewonnen. De Duitser verzilverde zijn pole-position en wist daarna met weinig moeite naar de zege te rijden. Roberto Merhi en Sam Bird verdeelden de andere podiumplaatsen. Henki Waldschmidt scoorde opnieuw punten met een vijfde plaats, terwijl Carlo van Dam als negentiende finishte.

[img,127821,right,Start van de race] Vietoris behield bij de leiding de start, terwijl Valtteri Bottas vanaf de zevende plek erg goed weg kwam en als tweede doorkwam na de eerste ronde, maar hij zou hier een drive through-penalty voor krijgen, omdat hij duidelijk te vroeg wegkwam. Waldschmidt kende een wat mindere start en viel terug naar de zesde plek, voor kampioenschapsleider Jules Bianchi. De Fransman kreeg echter net als teamgenoot Bottas een straf voor het maken van een valse start, en finishte als veertiende, achter de Fin.

Vooraan was Vietoris dominant, en hij kwam dan ook met bijna vijf voorsprong over de finish om zijn tweede zege in de Formule 3 Euroseries te behalen. Duidelijk was dat de Mücke-coureur zich in de laatste ronden van de race inhield, want de voorsprong bedroeg een paar ronden voor het einde nog een dikke zes seconden. Roberto Merhi en Sam Bird eindigden als tweede en derde . Brendon Hartley zag Waldschmidt de hele race wel in zijn achterspiegels, maar hoefde zich eigenlijk nooit echt zorgen te maken over de Nederlander en wist een vierde plaats te behalen, voor Waldschmidt.

[img,127816,left,Opnieuw sterke race voor Mäki] Het laatste punt ging naar de man van het weekend: Mika Mäki. De Fin was in de kwalificatie nog gecrasht, en moest de eerste race op zaterdag vanaf de laatste plaats starten. Een sterke inhaalrace bracht hem op de twaalfde plek aan de finish, wat hij een dag later zelfs wist om te zetten naar een zesde plek. Het punt zal dan ook als een welkome beloning worden ontvangen bij de Signature-rijder.

De strijd om het kampioenschap kan na vier races erg spannend worden genoemd. Bianchi leidt met achttien punten, terwijl Bird en Merhi gedeeld tweede staan, met twee punten achterstand. Jean-Karl Vernay heeft vijftien punten, Christian Vietoris veertien, terwijl Stefano Coletti na het moeilijke weekend op de EuroSpeedway nog steeds twaalf punten heeft.

De volgende Euroseries-races vinden plaats in het weekend van 27 en 28 juni. Twee weken eerder zullen sommige rijders echter al in actie komen tijdens de Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort. Deze race werd vorig jaar nog gewonnen door Jules Bianchi, toen op het circuit van Zolder.