Breaking news

Nederlands succes in virtuele DTM-races op de Norisring

Jarno Opmeer heeft de virtuele DTM-races op de Norising op zijn naam geschreven. De Nederlander zegevierde tweemaal in de zogenaamde DTM Esports Classic Challenge.

DTM Experience 2015

Voor de derde ronde van het online kampioenschap bezocht het circus de virtuele Norisring. Net als in de voorgaande races stonden er vijftien DTM-rijders aan de start, aangevuld door vijf 'wild cards'. Twee van deze startbewijzen gingen naar Nederlanders: Lars Brugman en Jarno Opmeer. Beide heren zouden een zeer prominente rol spelen tijdens deze simmiddag, die bestond uit twee races op het korte stratencircuit.

Zo pakte Opmeer de koe meteen bij de horens en veroverde hij pole voor de eerste krachtmeting, met Brugman eveneens op de eerste startrij. In de eerste race maakten beide simspecialisten er een spektakelstuk van, met continu stuivertje wisselen aan de kop. Kelvin van der Linde maakte ook indruk door zich als enige 'echte coureur' in deze strijd te kunnen mengen. Het trio vocht letterlijk tot op de meet, maar uiteindelijk trok Opmeer nipt aan het langste eind. Van der Linde moest genoegen nemen met P2, terwijl Brugman het podium competeerde. Timo Glock sloot aan als vierde en dat is zeer lovenswaardig, aangezien de voormalig F1-coureur pas zijn allereerste simrace afwerkte. Robin Frijns reed op zijn beurt een keurige inhaalrace, die hem naar P7 bracht.

In de tweede en afsluitende race viel er beduidend minder te genieten voor de kijkers. De spanning was vooraan namelijk ver te zoeken. Dat kan vooral als een compliment aan het adres van Opmeer worden gezien. De Nederlander deelde soeverein de lakens uit in zijn BMW uit 2014. Hij bleef uit de mêlee en wist als eerste coureur de dubbel te pakken: beide races te winnen. Achter hem ontvouwde zich nog wel een fraai gevecht voor de resterende podiumplekken. Van der Linde ging uiteindelijk weer met P2 aan de haal, terwijl René Rast (de echte DTM-kampioen van 2019) de derde plek voor zich opeiste. Brugman moest ditmaal genoegen nemen met P4, Frijns kwam niet verder dan P15.

Vorig artikel Wehrlein slaat dubbelslag in Race at Home Challenge na massale crash