Breaking news

Scheider nieuwe DTM-kampioen na zege Hockenheim

Timo Scheider is de DTM-kampioen van 2008. De Duitser kwam in Hockenheim als eerste over de streep, voor Paul di Resta, de enige die hem nog van de titel kan houden. Door dit resultaat vergrootte Scheider zijn voorsprong in het kampioenschap naar vier punten. De derde plek was voor Jamie Green, terwijl Christijan Albers de finishvlag niet zag na een incident in de tweede ronde.

[img,114310,right,Scheider pakt de leiding]De beste start was voor Scheider, die meteen de leiding pakte. Teamgenoot Ekström wist wat het teambelang was en deed er alles aan om Di Resta achter zich te houden. Hij ging zelfs zo ver dat hij in de hairpin zijn wagen liet staan om de Schot van de baan te dwingen. Hier kreeg hij dan ook een stop-and-go-penalty van drie seconden voor. De schade bleef beperkt voor Di Resta die alleen Jamie Green langszij zag komen en hier weer gauw voorbij was.

De tweede ronde kende een crash in de hairpin waarbij verschillende coureurs betrokken raakten. Markus Winkelhock tikte Christijan Albers aan, terwijl ook Mathias Lauda en Susie Stoddart schade opliepen. Allen kwamen de pits binnen en moesten opgeven. De race kende later nog een uitvaller: Katherine Legge, die na 26 ronden haar auto de pitstraat in stuurde om daar op te geven.

[img,114320,left,Scheider voor Di Resta]Vooraan ging het tussen Scheider en Di Resta, die zijn eerste pistop twee ronden na die van Scheider maakte. Dit was geen goede keus, want zijn achterstand werd door zijn latere stop met een paar seconden verspreekt. Na de tweede serie pitstops lukte het Audi om Martin Tomczyk precies voor Di Resta te krijgen, maar de Duitser was niet in staat een buffer te vormen, aangezien de Mercedes-coureur er meteen voorbij ging en daarna jacht maakte op Scheider.

Scheider wist zijn voorsprong prima rond de drie seconden te houden en reed onbedreigd naar de derde zege uit zijn DTM-carrière. Di Resta volgde op de tweede plek, voor Jamie Green. Bruno Spengler zorgde ervoor dat Mercedes ook nog op de vierde plek eindigde, terwijl Tom Kristensen vijfde werd. Bernd Schneider eindigde de allerlaatste DTM-race uit zijn carrière als zesde. De overige punten waren voor Ekström en Tomczyk.

De nieuwe DTM-kampioen heet dus Timo Scheider, terwijl Di Resta als tweede is geëindigd. De kampioen van 2007, Ekström, kwam dit jaar niet verder dan de derde positie in het kampioenschap. Schneider heeft zijn laatste seizoen in de toerwagenklasse als zesde afgesloten.

Het seizoen 2009 zal op 26 april in Hockenheim beginnen.