Breaking news

Fotospecial: het DTM-weekend in Zandvoort in beeld

Duizenden racefans trokken afgelopen weekend naar Zandvoort, waar het DTM en de Europese Formule 3 in actie kwamen. In de Formule 3 stal McLaren-talent Lando Norris de show, in het DTM werd winnaar Marco Wittmann zondag na de race gediskwalificeerd omdat hij te weinig brandstof in zijn tank had. Namens GPUpdate.net was fotograaf Jan Holtman aanwezig in Zandvoort, een selectie van de mooiste beelden.

[photo,311210,left,]

Twee keer won Lando Norris in Zandvoort, één keer werd hij derde, Het Britse toptalent, een rookie in deze klasse, veroverde in de duinen de leiding in het kampioenschap. Hij is 'hot' in de autosportwereld.

[photo,311202,left,]

Volgende week geeft hij in Spa een demonstratie in een oude Formule 1-auto van zijn vader, in Zandvoort reed Mick Schumacher 'gewoon' in de F3. Een zesde plaats, in race 1, was zijn beste resultaat.

[photo,311235,left,]

Het zwart-wit geblokt voor Norris. Hij heeft in de titelstrijd nu elf punten meer dan Maximilian Günther.

[photo,311290,left,]

Onderonsje op de pitmuur tussen Lucas Auer, de DTM-coureur die onlangs testte voor Force India, en Nyck de Vries. De Nederlandse Formule 2-coureur was namens Audi aanwezig in Zandvoort.

[photo,311286,left,]

Een overzicht van start/finish van Circuit Zandvoort voorafgaand aan de DTM-race.

[photo,311284,left,]

Het blijft mooi om te zien: de Zandvoortse duinen als decor van autosport.

[photo,311281,left,]

Deze man bereikte de finish zondag als eerste: Marco Wittmann. Als winnaar van de race ging hij echter niet de boeken in, omdat er te weinig brandstof in zijn auto zat werd hij na afloop uit de uitslag gehaald.

[photo,311263,left,]

Het podium van de race op zondag. Door de diskwalificatie van Wittmann werd Mike Rockenfeller na de race gebombardeerd tot winnaar. De leider in het DTM-klassement na dit weekend is Mattias Ekström.

[photo,311276,left,]

Ekström, de leider in het kampioenschap, heeft na het weekendje Zandvoort veertien punten voorsprong op René Rast. Mike Rockenfeller en voormalig Formule 1-coureur Timo Glock doen ook volop mee in de titelstrijd.

[photo,311289,left,]

Voor de podiumceremonie had Circuit Zandvoort een bijzondere gast, hier al te herkennen aan zijn oranje pet.

[photo,311294,left,]

Zo is het duidelijker: Max Verstappen bracht, een week voor de GP van België, een bezoekje aan Zandvoort. Verstappen won in 2014 de Masters of F3-race op dit circuit, een evenement dat in 2017 niet gehouden wordt.