Breaking news

Ekström wint, kampioenschap nog onbeslist

Mattias Ekström heeft in verraderlijke weersomstandigheden de race in Le Mans gewonnen. De Zweed profiteerde van een prima strategie van zijn team en won de race voor Paul di Resta, die de titelstrijd spannend hield door voor Timo Scheider te finishen. Alexandre Premat werd derde, Scheider zesde. Christijan Albers kende een sterke start, maar finishte in het achterveld na een spin.

[img,112127,right,Scheider moet lijdzaam toezien hoe Di Resta hem voorbij gaat]De mannen van Mercedes besloten de race op regenbanden te starten, maar de baan was niet nat genoeg om daar optimaal van te profiteren. De Audi-coureurs leken derhalve weg te lopen met de race en Scheider was op weg naar de titel, totdat het tijdens de tweede series stops weer begon te regenen. Scheider reed net weg met slicks toen de bui losbarstte en kon vervolgens niets anders doen dan lijdzaam toekijken hoe Di Resta hem op zijn regenbanden eenvoudig voorbij ging en zichzelf naar de tweede plaats reed.

[img,112129,left,Scheider nog geen kampioen na zesde plaats in Le Mans]De bui was van korte duur, maar precies genoeg om Di Resta naar voren te helpen. Ekström was echter te snel voor de Schot, maar dat neemt niet weg dat de titelstrijd pas in de laatste race beslist gaat worden. Scheider zal nog wel eens terugdenken aan de domme pech, die hem zijn eerste 'matchpoint' kostte. In Hockenheim was de Audi-coureur echter erg sterk tijdens de eerste race van het seizoen, dus er is nog niets verloren. Wat wel erg leuk is, is dat het verschil tussen de twee slechts twee punten is, in het voordeel van Scheider.

De als veertiende gestarte Albers vond zichzelf na een goede start terug op een achtste plek en leek daarmee op weg naar zijn eerste punten van het seizoen, maar een botsing met Jamie Green zorgde ervoor dat de Nederlander niet meer kon aanvallen. Na een spin in de slotfase werd Albers uiteindelijk dertiende.

De DTM kan zich opmaken voor een knallende finale op het circuit van Hockenheim. De laatste race van het seizoen vindt plaats op 26 oktober.