DTM Spielberg: Glock oppermachtig in race 2, Mercedes blijft puntloos

Timo Glock heeft op het circuit van Spielberg zijn derde DTM-zege geboekt. Hij passeerde Antonio Felix da Costa en Jamie Green in de eerste twee ronden en hoefde daarna niet meer achterom te kijken.

Podium: Winnaar Timo Glock, BMW Team RMG, BMW M4 DTM

Foto door: Alexander Trienitz

Timo Glock, BMW Team RMG, BMW M4 DTM
Winnaar Timo Glock, BMW Team RMG, BMW M4 DTM
Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi A5 DTM
Podium: 2e plaats Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi A5 DTM; Stefan Reinhold, BMW
Pit stop Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi A5 DTM
Jamie Green, Audi Sport Team Rosberg, Audi RS 5 DTM
Gary Paffett, Mercedes-AMG Team ART, Mercedes-AMG C63 DTM
Augusto Farfus, BMW Team MTEK, BMW M4 DTM
Maxime Martin, BMW Team RBM, BMW M4 DTM

Green en Felix da Costa startten op de eerste rij en leken goed weg te komen. De Portugees probeerde al in de eerste bocht de leiding te pakken, maar ging wijd, verloor snelheid en verloor een plek aan Glock. De Duitser dichtte het gat met Green vervolgens in binnen een ronde en ging met de hulp van DRS naar P1 in bocht 2.

Green kreeg niet de kans om terug te slaan, want Audi-teamgenoot Nico Müller werd in de Wurth Kurve van de baan gereden door Robert Wickens en veroorzaakte zo een safey car-situatie. Dat pakte uit in het voordeel van Glock, die uitstekend weg kwam bij de herstart en Green en Felix da Costa meteen acher zich liet.

De Portugese BMW-coureur liet daarna zien hoe het niet moet: binnen een paar bochten zag hij Edoardo Mortara, Augusto Farfus en Maxime Martin voorbij komen. Op dat moment bedroeg het gat tussen Glock en Green overigens al twee seconden. Dat bleef zo tot de pitstops: Glock kwam binnen in ronde 15, Green wachtte tot ronde 19.

Dat veranderde niets aan de slagvolgorde. Na de verplichte stops reed Glock ronde na ronde weg bij Green en was de strijd om de zege eigenlijk al beslist. Daar kon ook een slow zone in ronde 25 niets meer aan veranderen. Felix da Costa was voor de zoveelste keer dit seizoen betrokken bij een incident. Hij haalde Mortara in en wilde voor Rauch de deur dicht gooien. Daar was echter alles behalve ruimte voor, waardoor de twee samen van de baan schoven en de kans op een podiumplaats verspeelden.

Farfus nam de derde plaats over, maar de BMW-coureur werd geklopt door Mattias Ekström. De Audi-rijder startte als elfde, maar kwam pas in ronde 28 binnen voor zijn pitstop en reed vóór Farfus de baan weer op. De Zweed kreeg van Green de kans om te jagen op Glock, omdat hij op veel nieuwere banden reed, maar kon het gat niet meer dichten.

Ekström finishte daarmee als tweede, op 2,2 seconden van winnaar Glock. Green pakte de derde plaats, voor Farfus, Martin, Tom Blomqvist en Marco Wittmann. Mike Rockenfeller, Bruno Spengler en Timo Scheider maakten de top 10 compleet.

De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al gemerkt: Mercedes kwam vandaag niet in het stuk voor en scoorde geen punten in Oostenrijk. Gary Paffett kwam nog in de buurt en vocht met Scheider om P1, maar uiteindelijk liep dat op niets uit.