Kwalificatieverslag

DTM Lausitzring: Auer pakt tweede DTM-pole

Mercedes-coureur Lucas Auer heeft zijn tweede DTM-pole gepakt voor de race op de Lauzitsring. In de laatste seconden van de sessie was hij Christian Vietoris net te vlug af.

Lucas Auer, Mercedes-AMG Team Mücke, Mercedes-AMG C63 DTM

Alexander Trienitz

Christian Vietoris, Mercedes-AMG Team Mücke, Mercedes-AMG C63 DTM
Marco Wittmann, BMW Team RMG, BMW M4 DTM
Timo Glock, BMW Team RMG, BMW M4 DTM

Auers pole was ook voor Mercedes de tweede van het seizoen en dit maal pakte het Duitse merk de volledige eerste rijd met Vietoris op slechts 0.07 seconde. De Duitser werd echter vijf plaatsen achteruit gezet vanwege het ophouden van een collega en zal dus van de zevende plek starten.

Het Mercedesfront voerde vroeg de sessie aan met Maximillain Götz als snelste rijden met een 1.17.227. Hij werd echter halverwege voorbijgestreefd door BMW-rijder en kampioen Marco Wittmann die bijna twee tienden sneller was. Timo Glock en de Audi van Mattias Ekström lagen derde en vierde. Bruno Spengler wist vervolgens te profiteren van een stil moment op de baan en zette op een tiende van Wittmann de tweede tijd neer.

Met twee minuten te gaan ging Robbert Wickens van plaats 17 naar 1 met een 1.17.000. Gary Paffett volgde op slechts 0.030 seconde. Vanaf dat moment ging het los want vlak daarna gingen Auer, Vietoris en Glock onder 1.17.000 door. Wickens probeerde te reageren maar kwam niet verder dan een snelste tijd in de eerste sector.

Zo was het dus Auer die de pole pakte, voor Vietoris, Glock en Wickens. Mike Rockenfeller eindigde een duizende voor Paffett als eerste Audi op plaats vijf. Jamie Green, Wittmann en Ekström sloten daarachter aan. Laatste coureur in de top 10 was Tom Blomqvist. Winnaar van de race op zaterdag, Miguel Molina, moest genoegen nemen met een veertiende plaats.

23  Timo Scheider Audi 1:17.730 0.869

*Christian Vietoris zal door een straf niet van de tweede maar vanaf de zevende plek starten. Dit betekent dat Glock, Wickens, Rockenfeller, Paffett en Green een plekje opschuiven.

Vorig artikel DTM Lausitzring: Molina vecht Green van zich af in Race 1