Raceverslag

DTM Hungaroring: Mortara houdt Green af voor winst in eerste race

Edoardo Mortara heeft de eerste DTM-wedstrijd op de Hungaroring van start tot finish aan de leiding gelegen. De Audi-rijder hield Green van zich af.

Pole position for Edoardo Mortara, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM

Foto door: Alexander Trienitz

Robert Wickens, Mercedes-AMG Team HWA, Mercedes-AMG C63 DTM
Miguel Molina, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM, Nico Müller, Audi Sport Team Abt Sport
Tom Blomqvist, BMW Team RBM, BMW M4 DTM
Edoardo Mortara, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM
Miguel Molina, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM

De race werd gedomineerd door Audi. Nadat het merk de eerste acht plaatsen in de kwalificatie veroverde, zag de man met de finishvlag uiteindelijk zes Audi’s voor de eerste BMW en Mercedes eindigen.

Mortara kwam goed weg bij de start en hield zodoende Green achter zich. Met Miguel Molina en Mike Rockenfeller op de plaatsen drie en vier veranderde er in de top niet veel. Daarachter ging het mis met Mattias Ekström. Hij kwam in aanraking met Maxime Martin en ging in de rondte.

Nico Müller en Adrien Tambay wisselden van positie en lagen respectievelijk vijfde en zesde voor Marco Wittmann die met de BMW drie plaatsen had goedgemaakt. Robert Wickens maakte de meest spectaculaire eerste ronde mee door vanaf plaats zeventien naar de tiende stek door te stoten.

Mortara en Green sloegen een gaatje naar Molina die op zijn beurt Rockenfeller van zich af kon slaan. Laatstgenoemde keek in zijn spiegels voor merkgenoten Tambay en Müller. Ondertussen raakten Antonio Felix da Costa en Paul di Resta elkaar. Dat werd door de wedstrijdleiding geklasseerd als race-incident, al moest Di Resta de strijd uiteindelijk wel staken.

Veel positiewisselingen werden er niet waargenomen. Lucas Auer kwam met nog een kwartier te gaan voorbij aan Augusto Farfus, al ging dat om plaats zestien.

Mortara kwam na ruim veertig minuten racen als eerste over de streep, voor Green en Molina volgde enkele seconden later. Rockenfeller, Müller en Tambay bezetten de plaatsen drie tot en met zes. Wittmann kwam met de BMW als zevende over de streep, voor Felix Rosenqvist, Timo Scheider en Robert Wickens die nog een puntje pakte.

Wittmann leidt het kampioenschap met 176 punten. Mortara heeft dankzij deze zege het gaatje verkleind tot 14 punten. Green staat derde met 137, voor beste Mercedes-rijder Wickens. Hij heeft er 121 verzameld.