Eindelijk officieel: Stephane Peterhansel mag Dakar-zege houden

Het ligt al ver achter ons en velen zijn het allang vergeten, maar nu is het eindelijk officieel: Stephane Peterhansel mag zijn zege in de Dakar Rally houden.

Het International Court of Appeal heeft het beroep van het X-Raid Team afgewezen. De rechter verklaarde het beroep ontvankelijk maar ongegrond. Daardoor blijft de uitslag van de Dakar Rally 2016 ongewijzigd, met Stephane Peterhansel en Peugeot als winnaars. 

Na afloop van de achtste etappe diende concurrent X-Raid een protest in nadat bleek dat Peterhansel op verboden gebied getankt had. Het is de vraag of Peterhansel halverwege die proef mocht bijtanken. Peugeot-baas Bruno Famin zei dat de mogelijkheid tot tanken in het roadbook stond, maar X-raid-baas Sven Quandt is van mening dat deze alleen voor motoren en quads bedoeld was. Omdat de regels anders geïnterpreteerd konden worden waren de Dakar-officials van mening dat Peterhansel geen straf hoefde te krijgen. Tegen die beslissing ging X-raid in beroep.

De hoorzitting heeft eenzelfde uitspraak opgeleverd, waardoor de naam van Peterhansel eindelijk opnieuw in de boeken kan gaan.  

Schrijf een reactie
Geef reacties weer
Over dit artikel
Raceklassen Dakar
Coureurs Stéphane Peterhansel
Artikel type Nieuws