MotoE World Cup maakt meer details over races bekend

Er zijn meer details bekendgemaakt over de FIM MotoE World Cup, de volledig elektrische motorklasse die vanaf volgend seizoen in het voorprogramma van de MotoGP rijdt.

MotoE motor

MotoE motor

Tijdens een bijeenkomst van MotoE-teams in Mugello is besloten dat alle races plaats gaan vinden op zondagochtend, direct na afloop van de MotoGP warm-up. Op vrijdag worden twee trainingen van een half uur gepland met een tussentijd van ongeveer vier uur. Een kwalificatiesessie, genaamd ‘E-Pole’, vindt dan plaats op zaterdag.

Hoewel de kalender voor het nieuwe kampioenschap officieel nog niet gepresenteerd is, hebben organisatoren bevestigd dat het kampioenschap in ieder geval vijf races in Europa gaat houden. Naar verwachting wordt de eerste ronde gehouden op Jerez. De races gaan naar verwachting tussen de vijf en acht ronden duren.

De eerste officiële test van de klasse wordt in november gehouden op Jerez. Demonstraties met de Energica Ego-machine die door de teams gebruikt worden hebben reeds plaatsgevonden. Meervoudig 250cc-kampioen Max Biaggi was de meest recente coureur, hij reed in Mugello. Eerder kwam ook Colin Edwards in actie.

Er heeft eveneens een verandering plaatsgevonden bij de deelnemende teams. De plek van VR46 wordt ingenomen door Moto2-renstal Ajo Motorsport dat voor KTM het fabrieksprogramma runt. De overige teams bestaan uit zeven MotoGP-privéteams (Tech 3, LCR, Marc VDS, Pramac, Angel Nieto, Avintia en Gresini) en Moto2-renstal Pons Racing, Intact GP en Moto3-team SIC58 Squadra Corse.

Volgend artikel KTM ziet niets in MotoE: “Het mist alle emotie”