Zwarte Cross: Herlings prolongeert Masters-titel met maximale score

Jeffrey Herlings heeft zijn ongeslagen status in de Dutch Masters of Motocross behouden in het laatste weekend. Tijdens de Zwarte Cross domineerde de 23-jarige crosser beide manches en won daarmee voor het tweede jaar op rij de titel in de 500cc-klasse.

Jeffrey Herlings, Red Bull KTM Factory Racing

Tim Gerth

Herlings was het gehele weekend de snelste man op de baan en toonde dat ook in de manches van zondag aan. Na eerder op de dag de eerste manche al te hebben gewonnen en zich te verzekeren van het kampioenschap, was hij ook in de tweede bijzonder dominant. Hij zegevierde met maar liefst 42,5 seconden voorsprong op nummer twee Glenn Coldenhoff.

Het massaal toegestroomde publiek zag hoe Herlings zodoende met gemak zijn ongeslagen status behield en de maximale honderd punten pakte in het kampioenschap. Het Husqvarna-duo Gautier Paulin en Max Anstie eindigde als tweede en derde in het klassement.

De tweede plek die Coldenhoff in Lichtenvoorde scoorde, mocht niet baten: hij werd vierde in de titelstrijd. Op 45,7 seconden van Herlings eindigde Anstie als derde in de tweede manche, voor Paulin. Sven van der Mierden kwam, op bijna een ronde van de winnaar, als vijfde over de finish.

Volgende week gaat het GP-seizoen weer verder, dan rijden Herlings en Coldenhoff in het Tsjechische Loket.

Meer over de Zwarte Cross:

Vorig artikel Zwarte Cross: Herlings heeft titel al binnen na dominante overwinning eerste manche