Audi laat zes talenten kennismaken met DTM-bolide

Hoewel Audi bevestigd heeft komend jaar met een ongewijzigde line-up uit te komen in de DTM, laat de fabrikant op het Spaanse Jerez de la Frontera toch zes jonge talenten kennismaken met de RS 5.

Audi RS 5 DTM testauto

Foto door: Audi Communications Motorsport

Podium: winnaar Jamie Green, Audi Sport Team Rosberg, 2de Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sport
Miguel Molina, Audi Sport Team Abt Audi RS 5 DTM
Jamie Green, Audi Sport Team Rosberg Audi RS 5 DTM pakt de overwinning
Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi A5 DTM
Edoardo Mortara, Audi Sport Team Abt Audi RS 5 DTM

Matthew Brabham, Mitch Evans, Antonio Giovinazzi, Alex Palou, Ben Hanley en Arthur Pic mogen zich opmaken voor een serieuze testsessie. Evans nam recent al plaats in de Porsche 919 Hybrid LMP1-bolide terwijl Master of Formula 3 Giovinazzi afgelopen seizoen in Moskou al in de DTM racete, als vervanger van de geschorste Timo Scheider.

De 21-jarige Brabham is de kleinzoon van Formule 1-legende Sir Jack Brabham en won de afgelopen seizoenen onder meer op overtuigende wijze de titels in de USF2000 en Pro Mazda. Afgelopen jaar stond hij grotendeels langs de kant en de Amerikaanse Australiër werkt nu hard om een deal voor deelname aan de Indy500 in 2016 af te ronden. De eveneens 21 jaar oude Evans reed de voorbije drie jaar in de GP2 en boekte daarin vier overwinningen, nadat hij eerder al de GP3-titel pakte.

De 30-jarige Hanley reed vorig decennium in diverse juniorklassen, met de tweede plaats in het Formule Renault 3.5-kampioenschap in 2007 als hoogtepunt. De voorbije jaren was hij actief in zijn grote liefde: de kartsport. Dit seizoen won de Brit de Europese titel. Palou, 18, boekte in Abu Dhabi zijn eerste GP3-overwinning en eindigde zijn rookieseizoen als tiende in de eindstand. In december nam hij ook al plaats in de Audi DTM-bolide. Antonio Giovinazzi werd tweede in het Europees kampioenschap Formule 3 en won de Masters in Zandvoort. Arthur Pic eindigde als elfde in de GP2.

De zes rijders worden bijgestaan door Miguel Molina en Mattias Ekstrom.